Waarom SUV’s zo populair zijn

Body

De populariteit van SUV’s is over de afgelopen jaar flink gestegen. Dit geldt ook voor de SUV’s van Renault. Waar voorheen met name oudere mensen kozen voor een SUV, wordt dit type auto ook steeds geliefder onder jongere doelgroepen. In deze blog bespreken we de redenen waarom SUV’s zo populair zijn.

Renault Megane E-Tech electric - hoge instap

Hoge instap

SUV’s staan bekend om hun hoge instap. Wanneer je vanaf de stoep in de auto stapt, kun je gemakkelijk in de auto schuiven. Je hoeft niet je knieën te buigen of in de auto te springen. Dit is met name voor oudere mensen, die niet meer zo mobiel zijn, een groot voordeel. Ook bij jonge gezinnen valt de hoge instap erg in de smaak. Deze maakt het namelijk gemakkelijker om kinderzitjes in- en uit de auto te klikken. Renault heeft verschillende SUV’s die het instappen vergemakkelijken. Hierbij kun je denken aan de Arkana, CapturMégane E-Tech en de Renault Austral.

Renault Austral

Hogere rijpositie

In een SUV zit je hoger dan in een gemiddelde auto. Hierdoor heb je tijdens de rit beter zicht op de weg. Dit geldt zowel voor het zicht aan de voor- als de achterzijde. Daarnaast ervaren bestuurders van een SUV door deze rijpositie een bepaalde mate van dominantie in het verkeer. Deze dominantie in combinatie met het goede zicht geeft hen een gevoel van veiligheid. De hogere rijpositie valt ook goed in de smaak bij lange mensen. Dit geeft hen namelijk meer hoofdruimte. Dit geldt ook voor de nieuwe Renault Austral. Dankzij de hoogte van deze 100% hybride SUV heeft de bestuurder zowel goed overzicht op de weg als een comfortabele zitplaats.

Renault Mégane E-TECH Electric

Ruimte

Éen van de grootste voordelen van een SUV is de eindeloze ruimte. SUV’s hebben een groot frame waardoor er zowel veel passagiers als veel bagage kan worden vervoerd. Over het algemeen is in een SUV plaats voor vijf tot negen personen. Dit maakt dit type auto ideaal voor grote gezinnen. SUV’s kenmerken zich door de royale kofferbakinhoud. Deze kan oplopen van 500 liter tot en 1700 liter. Bovendien bestaat bij veel SUV’s de mogelijkheid om de achterbank in te klappen waardoor er nog meer ruimte kan worden gecreëerd. Bij de Renault Arkana is dit het geval. Door de achterbank neer te klappen, ontstaat er maar liefst 1.263 liter aan ruimte.

Nieuwe Captur

Robuustheid

SUV’s staan bekend om hun robuuste uitstraling. De brede bumpers en de beschermingselementen aan de zijkanten van het voertuig, maken dat SUV’s tegen een stootje kunnen. SUV’s beschikken over een grote bodemvrijheid waardoor deze zonder slag of stoot slechte of onverharde wegen kunnen betreden. Dankzij de goede vering en de schokdemping vormen ook hoge drempels geen enkel probleem.

Meer weten?

CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.