Distributieriem

De distributieriem laat de motor draaien. Vervang de distributieriem en bespaar kosten!

Distributieriem Renault

Wat is een distributieriem?

Een distributieriem zorgt er eigenlijk voor dat de hele motor draait. De distributieriem zit vast aan de krukas en de nokkenas. Hierdoor gaan de zuigers op en neer. Uiteindelijk ‘loopt’ de motor en ga je (in de juiste versnelling) vooruit. Onze monteurs bij Munsterhuis weten precies wanneer jouw distributieriem vervangen moet worden. Voorkom schade en bijbehorende hoge kosten en zorg ervoor dat jouw distributieriem tijdig wordt vervangen!

CLIO

Waarom je distributieriem laten vervangen?

Breekt de distributieriem? Dan is ernstige motorschade vaak het gevolg. Voorkom dit en laat de distributieriem vervangen. Dit is een nauwkeurige klus, waar je een vakspecialist voor nodig hebt. Onze monteurs gebruiken hiervoor speciaal gereedschap om de distributieriem volgens fabrieksvoorschriften perfect af te stellen. Wij hebben hiervoor een All-in prijs met laagste prijsgarantie.

De All-in prijs dekt:

  • De distributieriem
  • De spanrol(len)
  • De looprol(len)
  • De multiriem
Renault Route Service+ beeld

Wanneer moet ik de distributieriem vervangen?

De distributieriem slijt niet alleen door het aantal kilometers wat je gereden hebt. Maar ook door ouderdom van de auto. Slijtage vindt plaats na een bepaald aantal kilometers  (afhankelijk van het model) of na maximaal 6 jaar. Benieuwd hoe dat bij jouw auto zit? Munsterhuis heeft de vaardigheden en expertise om je te adviseren en de distributieriem juist te monteren.

Aan de hand van de onderstaande onderhoudscalculator zie je direct of je auto toe is aan een nieuwe distributieriem.