Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vragen er niet tussen? Neem dan gerust contact op.

 

Welke type auto’s kan ik bij jullie vinden?

U kunt bij ons terecht voor personenauto’s en bedrijfswagens van het Renault. U heeft de keuze uit benzine, hybride of elektrisch.

Voor welke diensten kan ik bij jullie terecht?

Bij ons kunt u terecht voor de aanschaf van zowel occasions als nieuwe auto’s van Renault. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor lease, huur en onderhoud en service.

Hoe kan ik een proefrit aanvragen?

U kunt eenvoudig via onze website direct een proefrit aanvragen en bij het betreffende model.

Kan ik mijn huidige auto bij jullie inruilen?

Dat kan! U kunt met de inruilwaarde van uw huidige auto berekenen op onze website.

Wat zijn de levertijden van de auto’s?

De levertijden verschillen per model. Bij nieuwe auto’s kan het voorkomen dat u te maken krijgt met een bepaalde levertijd. Occasions zijn over het algemeen direct uit voorraad leverbaar.

Waar zijn jullie gevestigd?

Voor de aanschaf van auto’s kunt u terecht bij onze vestigingen in Rijssen, Hengelo en Enschede. Voor service kunt u terecht bij de vestigingen in Almelo en Oldenzaal.

Elektrisch rijden

Loopt de batterij terug als de auto niet wordt gebruikt?

Op dagelijkse basis loopt de batterij slechts nihil terug. Een elektrische auto moet echt een aantal weken lang stilstaan, wil je dit opmerken.

Hoe presteert de batterij?

Bij een lage temperatuur merk je dat de batterij minder goed de lading vasthoudt dan bij een milde temperatuur. Bij zeer lage temperaturen kost het meer tijd om de batterij op te laden, kan de actieradius van een volle batterij afnemen en kan het energieverbruik toenemen door het gebruik van de verwarming.

Wat houdt de actieradius van een elektrische auto in?

De actieradius geeft aan hoeveel kilometer je kunt rijden op een volledig opgeladen accu. Dit aantal wordt gemeten in de WLTP-test.

In de praktijk blijkt dat de actieradius ook sterk afhankelijk is van andere factoren. Dit zijn de leeftijd van de accu, de hoeveelheid bagage, de snelheid, de verkeersomstandigheden, het soort banden en het weer.

Kortom, de WLTP geeft een indicatie maar staar je hier niet blind op.

Wat is WLTP?

De afkorting WLTP staat voor Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure. Dit is de test die elektrische auto’s verplicht moeten afleggen. Aan de hand van de WLTP wordt een indicatie gegeven van de actieradius van een elektrische auto.

Is onderhoud aan een elektrische auto anders dan onderhoud aan een auto met verbrandingsmotor?

Over het algemeen zijn elektrische auto’s eenvoudiger en betaalbaarder om te onderhouden. Auto’s met een verbrandingsmotor hebben bijvoorbeeld regelmatig olieverversingen nodig. Elektromotoren hebben geen smering nodig. Dit geldt tot op zekere hoogte ook voor de de remblokken, de remschijven en de remtrommels. Deze gaan bij elektrische auto’s veel langer mee.

OpenR link

Hoe kan ik mij aanmelden voor mijn connected services?

Bij de overdracht van de auto activeert ons personeel de connected services voor je.

Meld je aan voor nieuwe services via de Renault Connect Store. Andere services zijn direct beschikbaar vanaf openR link of te downloaden via de My Renault app.

Voor welke periode kan ik de connected services gebruiken?

Je kunt van de connected services 5 jaar gratis gebruik maken. Hierna kan de service worden verlengd voor een periode van 12 of 36 maanden.

Kan ik openR link gebruiken met een iPhone?

Natuurlijk! Je kunt alle functies op openR link gebruiken ongeacht of je Android of Apple gebruikt.

Kan ik openR link gebruiken op een andere multimediasysteem?

Nee, dit behoort helaas niet tot de mogelijkheden.

Kan ik mijn smartphone koppelen met openR link?

Zeker! Zowel Android Auto als Apple CarPlay werken goed samen met het openR link-systeem. Dit kan draadloos via Bluetooth.