Banden

Om de veiligheid van jouw Renault te vergroten en het brandstofverbruik te optimaliseren is het belangrijk dat je de juiste banden onder jouw auto hebt. Bij Munsterhuis Renault kunnen wij de banden van jouw Renault eenvoudig vervangen.

 

Aluminium Winterset Captur

Winterbanden

Wanneer de temperatuur weer onder de 7 graden zakt, verruil je de zomerbanden voor winterbanden. Winterbanden gebruik je namelijk bij koude temperaturen en bij natte, gladde of besneeuwde wegen. Deze banden zorgen voor een kortere remweg en verbeterde wegligging, maar vergroten ook de grip op natte, gladde of besneeuwde wegen. Winterbanden zijn te herkennen aan de letters M+S (modder en sneeuw) of aan het sneeuwvlokje. Wel moet je versleten banden op tijd vervangen, want bij een profiel van minder dan 4,5 millimeter is de band vergelijkbaar met een zomerband.

Aluminium Winterset MEGANE

All-season banden

Naast zomerbanden en winterbanden zijn er ook all-season banden. Deze kunnen, zoals de naam al doet vermoeden, elk seizoen gebruikt worden. All-season banden hebben een profiel dat en mix is tussen een zomer- en winterband. Zo krijg je van beide banden de voordelen. Met het wisselende weer in Nederland kunnen all-season banden goed van pas komen. Zo rijd je het hele jaar op dezelfde band.

Bandenset

Demobanden

Met demobanden heb je een bijna nieuwe band voor een zeer aantrekkelijke prijs. Demobanden zijn namelijk de nieuwe banden die van een demonstratie- of nieuwe auto komen en zijn vervangen door all-season banden. Hierdoor biedt Munsterhuis jou de mogelijkheid om op zo goed als nieuwe banden te rijden voor een erg goede prijs. Vraag ons gerust naar het aanbod!

Munsterhuis band

Zomerbanden

Bij temperaturen boven de 7 graden Celcius gebruik je zomerbanden. Doordat deze stevig en hard rubber hebben zijn ze goed bestand zijn tegen het hete asfalt in de zomer. Door de hitte van de weg worden de banden zachter, waardoor de veiligheid verminderd. Zomerbanden hebben een normaal profiel van 7 millimeter diep, waardoor ze een extra goede grip en betere acceleratie geven bij temperaturen boven de 7 graden Celsius.