Rijd veilig met Lane Assist en de Lane Departure Warning

Body

Alle bestuurders zijn weleens moe als zij heel vroeg zijn opgestaan of de hele dag hebben gewerkt. Om ook op dit soort momenten veilig te rijden, kun je gebruikmaken van de rijhulpsystemen van Renault, zoals de Lane Assist en het Lane Departure Warning System. Deze systemen zijn speciaal ontworpen om je alert te houden in het verkeer. In deze blog gaan we hier uitgebreid op in.

Renault Lane Departure Warning

Wat is het Lane Departure Warning System?

Het Lane Departure Warning System wordt geactiveerd bij een snelheid van meer dan 70 km/u. Wanneer je over een rijstrookmarkering rijdt, zonder je richting aan te geven, dan ontvang je een seintje. Je zult een geluid horen en er wordt een visuele waarschuwing afgegeven. Dankzij het Lane Departure Warning System blijf je alert, zelfs als je op een lange rechte weg moet rijden. Je kunt dit rijhulpsysteem eenvoudig aan- en uitschakelen via het dashboard van uw Renault. 

Renault Lane Assist

Wat is de Lane Keep Assist?

De Lane Keep Assist is beschikbaar als optie op diverse Renault modellen. Het systeem wordt geactiveerd wanneer je een snelheid van meer dan 70 km/u bereikt. De Lane Keep Assist corrigeert je wanneer je een rijstrook overschrijdt zonder te sturen. Je wordt alert gehouden en je kunt indien nodig zelf bijsturen. Gebruik van de Lane Keep Assist geeft je geen vrijbrief om zelf niet meer te sturen. Wanneer je 15 seconden na een waarschuwing nog niet hebt bijgestuurd, dan wordt het systeem uitgeschakeld. De Lane Keep Assist is met name handig wanneer een langere tijd rechtdoor moet rijden op dezelfde rijbaan. Je kunt het rijhulpsysteem gemakkelijk aan- en uitschakelen met één druk op de knop.

Kortom, je kunt vertrouwen op de rijhulpsystemen van Renault. Zorg desalniettemin ook dat je zelf zo alert mogelijk blijft tijdens het rijden. Dit is cruciaal voor je veiligheid. Heb je een vraag over de rijhulpsystemen van Renault? Neem dan contact op met ons team.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.