Nieuwe Renault ARKANA: dé hybride SUV Coupé

Body

Renault introduceert de nieuwe ARKANA, de hybride SUV Coupé voor de Europese markt. De Renault ARKANA is te herkennen aan het uitgesproken karakter en de combinatie van rijplezier, comfort, interieurruimte en een onderscheidende vormgeving.

Deze auto met een robuust karakter heeft de uitstraling van een premium SUV, wat een primeur is voor Renault. De ARKANA is de laatste aanvulling op het aanbod compacte gezinsauto’s naast de MEGANE, KADJAR en SCENIC.

De Renault ARKANA heeft een exclusieve uitstraling door een uitgesproken bodemvrijheid, brede schouders en vloeiende daklijn, een ontwerp dat de kenmerken van een coupé weet vast te houden.

Het interieur van de ARKANA straalt kwaliteit en comfort uit. De auto is voorzien van de nieuwste technologieën en oogt hightech door twee display schermen, één van de grootste in zijn segment. Bovendien is de ARKANA, door de interieur- en bagageruimte, speciaal afgestemd op gezinnen.

De ARKANA is een voorbeeld van hoe moderniteit en innovatie geworteld zijn in het DNA van Renault. Het is een hybride op alle levels en mixt de kenmerken van een Coupé en SUV perfect.
François Laurent, ARKANA Programme Director

De Renault ARKANA komt naar Nederland als hybride-variant met de 140 pk sterke E-TECH Hybrid aandrijflijn, uniek in het segment. De E-TECH Hybrid-techniek is onder andere bekend van de CLIO, de CAPTUR en de MEGANE. Voor de sportieve rijder is er de speciale R.S. Line-uitvoering. Deze wordt gekenmerkt door zijn dynamische design en verschillende R.S. Line uitingen, waarbij inspiratie is gehaald uit het Renault Sport DNA.

De Renault ARKANA wordt in het tweede deel van 2021 in Nederland verwacht.