De nieuwe Renault Trafic E-Tech Electric

Body

De Renault Trafic E-Tech Electric biedt een geheel nieuwe dimensie aan de alom geprezen Trafic-reeks. In lijn met de elektrische bedrijfswagens van Renault, doet deze nieuwe variant geen concessies op het gebied van kwaliteit, prestaties, keuzevrijheid en personalisatie. Ontdek waarom de Renault Trafic een icoon is geworden in zijn segment en een topfavoriet onder bedrijfswagens in Europa.

Verschillende keuzemogelijkheden

De Renault Trafic biedt ongekende flexibiliteit in termen van lengte, veelzijdigheid en laadcapaciteit, en de nieuwe Trafic E-Tech Electric vormt hierop geen uitzondering:

  • Beschikbaar in twee lengtematen (5,08 of 5,48 meter) en twee hoogtematen (1,967 en 2,498 meter).
  • Laadruimte (gesloten bestelwagen) varieert van 5,8 tot 8,9 kubieke meter.
  • Tot 4,15 meter laadlengte in de verlengde L2-versie, inclusief scheidingswand en luik.
  • Indrukwekkend trekvermogen tot 920 kg en laadvermogen tot 1,1 ton.
  • Ook beschikbaar als platform-cabine.
  • Eindeloze aanpassingsmogelijkheden via een netwerk van meer dan 359 gecertificeerde conversiepartners.

De ruime cabine biedt maar liefst 88 liter aan opbergruimte, inclusief een handig Easylife-lade in het dashboardkastje met een inhoud van 6,6 liter. Dankzij de neerklapbare rugleuning van de middelste stoel kan de Trafic zelfs dienen als 'mobiel kantoor', met handige opbergmogelijkheden voor notitieblokken en meer.

Krachtig & efficiënt

Met een 52 kWh-batterij levert de Renault Trafic E-Tech Electric een indrukwekkende actieradius tot 297 kilometer (WLTP). De elektromotor met 90 kW (122 pk) vermogen en 245 Nm koppel biedt een soepel en comfortabel rijgedrag. De Eco-modus optimaliseert de actieradius verder door het motorvermogen te beperken. Kies voor de 'long range'-versie met een topsnelheid van 90 km/u voor een actieradius tot 322 kilometer (WLTP). Bovendien omvat het hydraulische remsysteem van de Trafic E-Tech Electric nu een Adaptive Regenerative Brake System voor maximale energieterugwinning.

Eenvoudig opladen

Klanten van de Renault Trafic E-Tech Electric hebben keuze uit drie laadopties:

  • Een 7 kW 1-fase AC-boordlader geschikt voor thuisgebruik.
  • Een 22 kW 3-fasen AC-boordlader voor snel bijladen bij (semi-)publieke laadpunten.
  • Binnenkort beschikbaar: DC-snelladen met 50 kW vermogen.

Bovendien biedt de MyRenault smartphone-app en het Renault Easy Link-multimediasysteem handige diensten zoals het plannen van laadsessies, op afstand controleren van de batterijstatus, voorverwarming van de cabine en het tonen van beschikbare laadpunten langs uw route.

Beschikbaarheid & Garantie

De nieuwe Renault Trafic E-Tech Electric in de L2 lengtevarianten opent zijn orderboeken in oktober, met leveringen die in november beginnen. Voor de L1 lengtevarianten start de verkoop in november, met leveringen vanaf december. Renault biedt standaard 8 jaar of 160.000 kilometer garantie op 70% van de batterijcapaciteit. Bij een batterijgezondheid onder 70% binnen de garantieperiode, wordt kosteloos een vervangende batterij geleverd.