Overheidssubsidie elektrische auto's

Body

Bent u van plan om een elektrische personenauto of bedrijfswagen aan te schaffen of private leasen? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP) of Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfswagens (SEBA). Deze subsidieregelingen zijn van toepassing op zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto's en bedrijfswagens. 

Renault Zoë - electric

Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP)

Vanaf 10 januari 2023 kan men weer SEPP aanvragen voor nieuwe elektrische personenauto's met een koop- of leaseovereenkomst die is afgesloten op óf na 1 januari 2023. In 2023 is het subsidiebedrag voor een nieuwe elektrische auto € 2.950,-.

Zo komt u in aanmerking voor €2.950,- subsidie:

  • U heeft een koop- of leaseovereenkomst voor een elektrische auto met een actieradius van 120 km
  • De auto heeft een nieuwprijs van minimaal €12.000 en maximaal €45.000
  • De auto staat minimaal 3 jaar op uw naam

Verkoopt u de auto binnen 3 jaar? Dan moet u mogelijk een deel van de verkregen subsidie terugbetalen.

Megane E-TEch evolution

Renault Megane E-Tech 100% electric Evolution

Bij de aanschaf van de Renault Megane E-Tech 100% Electric profiteert u van een overheidssubsidie van € 2.950,- of, indien u kiest voor private lease, een korting van € 61,- per maand op uw maandtarief.

Deze uitvoering, genaamd Evolution, is rijkelijk uitgerust en omvat onder andere:

  • Pack Advanced Drive Assist, met Blind Spot Warning, Active Drive Assist en Lane Departure Warning.
  • Pack Winter, met onder andere elektrisch verwarmbare voorstoelen en een lederen stuurwiel.
  • Pack City, met onder andere elektrisch inklapbare, verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, en parkeersensoren voor- en achter.
  • Metaallak.

De fiscale waarde van de Evolution-uitvoering bedraagt € 44.990,-, inclusief de genoemde opties en metaallak, en valt binnen de subsidiegrens.

elektrisch rijden

Subsidie Emissieloze Bedrijfswagens (SEBA)

Ook voor bedrijfswagens heeft de overheids een subsidieregeling beschikbaar gesteld. Deze subsidie is bedoeld voor ondernemers en non-profitinstellingen en biedt een terugbetaling van 10% van de netto-catalogusprijs, met een maximum van € 5.000,- per bedrijfsauto. 

Dit betekent dat het subsidievoordeel voor een Renault Kangoo E-Tech Electric minimaal € 2.969,- bedraagt, en zelfs € 5.000,- voor een Renault Master E-Tech Electric!

Kangoo electric

De 100% elektrische Renault Kangoo electric

De Kangoo E-Tech 100% Electric levert  uitstekende prestaties. 

Voor zakelijke gebruikers is de Kangoo E-Tech 100% Electric ideaal. Met de warmtepomp kun je snel de cabine verwarmen en tegelijkertijd de actieradius optimaliseren. Wanneer de auto is aangesloten op een laadpunt, kun je op afstand de klimaatregeling activeren, zodat je bij aankomst in een verwarmde of gekoelde cabine stapt, met een volle lading. Klaar om aan het werk te gaan!

Daarnaast kom je als zakelijke gebruiker in aanmerking voor overheidssubsidie bij de aanschaf van een Renault Kangoo E-Tech 100% Electric.  Hierdoor bedraagt het subsidievoordeel voor een Renault Kangoo E-Tech 100% Electric minimaal € 2.969,-!

Neem contact op

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.