Nieuwe Renault Arkana: meer ‘Nouvelle Vague’ dan ooit tevoren

Body

De Renault Arkana, die voor het eerst werd onthuld in oktober 2020, is een uitstekend voorbeeld van het succes van de Renaulution. Deze opvallende auto vertegenwoordigt de gedurfde visie van Renault om het C-segment te heroveren, naast andere toonaangevende modellen zoals de Megane E-Tech en de Austral. Wat maakt de Arkana zo bijzonder? Laten we het geheim achter deze innovatieve auto ontdekken.

Renault Arkana E-Tech full hybrid

Een frisse nieuwe uitstraling

De nieuwe Arkana maakt een krachtige indruk met zijn robuuste uitstraling en moderne design, perfect in lijn met de herziene Renault-identiteit. Het opvallende Nouvel'R-logo is subtiel geïntegreerd in de grille, precies in het midden van de glanzende zwarte strip die de koplampen met elkaar verbindt. Deze gladde en gestroomlijnde afwerking voegt een extra vleugje elegantie toe aan de auto.

Het design van het Nouvel'R-logo heeft als inspiratie gediend voor het nieuwe patroon op de grille. Een speelse verzameling van schitterende diamantvormen die harmonieus rond de centrale diamant lijkt te dansen. Afhankelijk van de gekozen uitvoering (Evolution, Techno of Esprit Alpine), kunnen deze details in zwart, satijnchroom of diep chroom verschijnen. Het verticale patroon op de bovenste grille zorgt voor een samenhangende look die naadloos aansluit bij het patroon op de grille onderaan de bumper.

Renault-Arkana-Esprit-Alpine

Esprit Alpine: sportieve elegantie

Net als de andere recente Renault-modellen heeft de nieuwe Arkana ook een speciale Esprit Alpine-uitvoering. Deze uitvoering heeft opvallende exterieurkenmerken zoals het satijngrijze mes op de voorbumper en het Shale Grey embleem op de vleugelafwerking. De toevoeging van nieuwe 19-inch opengewerkte wielen geeft niet alleen een statige uitstraling maar voegt ook een sportieve touch toe. Binnenin bieden de stoelen een combinatie van Eco Tep en imitatie suède, verfraaid met stijlvolle blauwe stiksels en het Alpine-logo. Het interieur is gedetailleerd met stiksels in de kleuren rood, wit en blauw, terwijl het dashboard een elegante leisteenachtige afwerking heeft. Ongeacht de aandrijflijn, is de cockpit van de nieuwe Arkana voorzien van een moderne e-shifter-versnellingspook zonder mechanische bekabeling, waardoor je kunt genieten van een geavanceerde rijervaring. 

Renault Arkana - Apple Carplay

Een vereenvoudigde line-up en meer voorzieningen

De line-up van de Nieuwe Arkana is vereenvoudigd tot drie uitvoeringen: Evolution, Techno en Esprit Alpine. De Evolution-uitvoering biedt nu standaard navigatie via het Renault Easy Link-multimediasysteem, dat draadloos kan verbinden met Android Auto en Apple CarPlay. Het digitale display op het dashboard is vergroot om informatie over een breder gebied weer te geven, wat de gebruiksvriendelijkheid optimaliseert.

De Techno-uitvoering van de nieuwe Arkana behoudt dezelfde wielen als de R.S. Line en E-Tech Engineered versies, met subtiele accenten in het satijnchroom op het logo en de belettering aan de achterkant. Deze vernieuwde line-up introduceert ook een verbluffende nieuwe carrosseriekleur, Midnight Blue, en biedt dezelfde selectie van aandrijflijnen als voorheen: E-Tech volledige hybride met 145 pk, evenals mild-hybride opties met 140 pk en 160 pk.

Renault Arkana - E-Tech

De E-Tech volledig hybride aandrijflijn

De E-Tech volledige hybride aandrijflijn met 145 pk biedt een ongeëvenaarde rijervaring, met een vloeiende elektrische modus en krachtige efficiëntie. Deze aandrijflijn combineert twee elektrische motoren met een benzinemotor, een slimme koppelingloze versnellingsbak en een batterij, waardoor er tot 14 mogelijke combinaties zijn om energie-efficiëntie te optimaliseren. In stedelijke omgevingen kan de auto tot 80% van de tijd op de elektrische motor rijden, wat het brandstofverbruik met 40% kan verminderen ten opzichte van een standaard benzinemotor. Dit alles met een indrukwekkende CO2-uitstoot van slechts 105 g/km. Bovendien biedt de E-Tech volledige hybride aandrijflijn van de Nieuwe Arkana een e-save-functie om de batterijlading op minimaal 40% te houden, wat extra ondersteuning biedt tijdens het elektrisch rijden en bij steile hellingen.

Arkana E-Tech electric

Een aangename rijervaring

De nieuwe Arkana is gebouwd op het CMF-B modulaire platform van de Alliantie, dat bekendstaat om zijn efficiëntie en rijplezier. Dit platform biedt uitstekende veelzijdigheid, hoogwaardige handling en maximaal comfort. Wat betreft de rijervaring, passen de achterwielen van de nieuwe Arkana zich aan om opvallend stabiel te blijven, zelfs wanneer je scherpe bochten neemt bij hoge snelheden. De nauwkeurige en directe besturing draagt bij aan de prestaties van het chassis en de kleine draaicirkel van slechts 11,2 meter maakt de auto bijzonder wendbaar.

Beschikbaarheid

De nieuwe Renault Arkana is vanaf de zomer van 2023 verkrijgbaar. Ontdek en ervaar zelf de innovatie en elegantie van deze 'Nouvelle Vague'-auto.