MEGANE eVISION - de elektrische toekomst

Body

Renault, wereldwijd de grootste Franse autofabrikant, vervult al meer dan 120 jaar een pioniersrol. Technologische, maatschappelijke en ecologische uitdagingen geven de autosector vandaag de dag heel wat om over na te denken. De uitdagingen veranderen constant en vormen de basis voor de ontwikkelingen bij Renault.

De voorbije jaren is de auto uitgegroeid tot veel meer dan alleen een individueel vervoermiddel. De auto heeft een nieuwe dimensie gekregen en vormt een ruimte voor mobiliteit, die steeds vaker wordt gedeeld en steeds meer verbonden is. Renault was zich al vroeg bewust van deze verandering. In het begin van dit jaar gaf het merk vorm aan een droom, MORPHOZ genoemd. Deze veelzijdige, modulaire, autonome, connected en elektrische conceptcar speelde in op de nieuwe mobiliteitsbehoeften.

MEGANE eVISION

Zowel innovatief als baanbrekend

Vandaag schrijft Renault een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis, met een innovatieve en even baanbrekende als ambitieuze showcar: de MEGANE eVISION. Dit model blikt vooruit op een nieuwe generatie elektrische voertuigen op basis van een volledig nieuw modulair platform: CMF-EV.

De MEGANE eVISION benut optimaal de mogelijkheden van dit nieuwe platform van de Alliantie. Zo beschikt het dynamische model over een van de dunste batterijen op de markt en over een nieuwe, ultracompacte aandrijflijn die de interieurruimte ten goede komt. Het technische lijnenspel en de lichtsignatuur onderstrepen zijn moderne karakter. Hij breekt radicaal met de conventies op het gebied van gebruik, verhoudingen, design en energie-efficiëntie.

Bovendien zal de MEGANE eVISION snel realiteit worden, want de productieversie van deze showcar wordt al in 2021 voorgesteld.

Meer dan een naam, een visie

De MEGANE eVISION symboliseert de vernieuwing van het kerngamma van Renault. Hij belichaamt de toekomst van het compacte segment, waarin hij zich resoluut verankert door zijn interieurruimte en interieurafmetingen. De MEGANE eVISION schrijft een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de MEGANE, al 25 jaar het populairste Renault-model en zet resoluut in op moderniteit.

Deze showcar vormt de eerste stap in een emotionele (design), vernieuwende (interieur) en technologische (elektromotor) evolutie, die plaatsvindt op een moment dat ook de behoeften van de klanten veranderen. Met deze auto bevestigt Renault eens te meer zijn rol als pionier en ontwerper van auto's om in te leven. Dat doet de fabrikant door voort te bouwen op de sterke punten van de MEGANE, een maatstaf in zijn segment qua rijplezier, comfort en sereniteit. Maar ook door belangrijke nieuwe voordelen toe te voegen, zoals een verleidelijk design, een voor deze autolengte niet eerder vertoonde interieurruimte en alle voordelen van een elektrische aandrijving.

We hebben een van onze meest iconische modellen een plaats in de toekomst gegeven. De MEGANE eVISION vindt de MEGANE opnieuw uit en Renault vindt Renault opnieuw uit. Dit is nog maar het begin, een nieuwe generatie elektrische voertuigen komt eraan!
Luca de Meo, CEO van Groupe Renault

Een nieuwe generatie elektrische voertuigen

Het seriemodel dat van Mégane eVISION zal worden afgeleid, wordt enkel verkrijgbaar met een elektromotor. Hij is de eerste telg van een nieuwe familie dynamische en veelzijdige elektrische Renault-modellen, die steeds beter zijn afgestemd op de levenswijzen en gebruiksgewoonten van een uiteenlopende doelgroep. Met de nieuwste technologieën en innovaties op het gebied van batterijen en laadsystemen zou dit toekomstige gamma een steeds groter publiek moeten verleiden nu het ecologische bewustzijn toeneemt.

Zo zorgt Renault voor continuïteit in zijn geschiedenis en in het succes van de naam MEGANE. Het merk presenteert zijn visie op een nu al tastbare toekomst, die voor iedereen toegankelijk zal zijn.

MEGANE eVISION

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

De Renault MEGANE eVISION zal snel realiteit worden, aangezien de productieversie van deze showcar al in 2021 wordt voorgesteld.

Schrijf je in door op onderstaande button te klikken en blijf op de hoogte van de MEGANE eVISION.