Hybride en plug-in hybride, wat is het verschil?

Body

De afgelopen jaren is het aantal elektrische en hybride auto’s enorm gestegen. Hybride auto’s zijn geschikt voor wie duurzaam wil rijden, maar een volledig elektrisch voertuig nog een stap te ver is. Er zijn verschillende soorten hybride auto’s. In deze blog wordt het verschil uitgelegd tussen een full hybrid (HEV) en een plug-in hybrid (PHEV). 

 

Renault Clio E-Tech full hybrid

Full hybrid

Eenvoudig gezegd, laadt de batterij van een full hybrid zichzelf op zonder dat hier een stekker voor nodig is. Dit type auto heeft een standaard brandstofmotor en twee elektromotoren die op de batterij zijn aangesloten. De batterij verricht het meeste werk, mits deze voldoende is opgeladen. Wanneer de batterij leeg is of de auto een hoge snelheid bereikt, neemt de brandstofmotor het over. Dit geeft de batterij de tijd om op te laden. Dit gebeurt met restenergie dat vrijkomt tijdens het rijden en remmen. Dit is het grote verschil met een plug-in hybrid waarbij de batterij wordt opgeladen met een stekker. In ons aanbod vind je verschillende full hybrid modellen, zoals de Renault Austral E-Tech full hybrid, de Renault Captur E-Tech full hybrid en de Renault Clio E-Tech full hybrid.

Renault Megane Estate PHEV

Plug-in hybrid

Bij een plug-in hybrid wordt de batterij van de auto opgeladen via een laadpaal of een stopcontact. Door zelf de batterij op te laden, kun je korte afstanden altijd elektrisch rijden. Bij dit type hybride auto’s laadt de brandstofmotor de batterij niet op. In ons aanbod vind je verschillende plug-in hybride modellen, zoals de Renault Megane Estate E-Tech plug-in hybrid en de Renault Captur E-Tech plug-in hybrid.

Renault wagenpark

Waarom kiezen voor hybride rijden?

Duurzaam

Hybride auto’s rijden deels op elektriciteit waardoor er tijdens het rijden minder schadelijke stoffen worden uitgestoten. 

Kostenbesparend

Minder brandstofverbruik betekent automatisch lagere brandstofkosten. Afhankelijk van je energiecontract kan dit je flink wat geld besparen.

Fiscale voordelen

Rijden in een hybride auto brengt een aantal fiscale voordelen met zich mee. Zo ontvang je bijvoorbeeld 50% korting op de motorrijtuigenbelasting als je een plug-in hybrid rijdt.

Disclaimer: de informatie uit deze blog is onder voorbehoud van wijzigingen van en door de overheid.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.