Laatste nieuws
Blijf altijd op de hoogte


Renault Grand Scenic Initiale wielen

Het is weer tijd voor de zomerbanden

De temperaturen gaan langzaamaan weer omhoog. De gemiddelde temperatuur is de laatste tijd ruim boven de 7 graden, wat betekent dat de winterbanden ingewisseld kunnen worden voor de zomerbanden. Bij hogere temperaturen presteren zomerbanden beter dan winterbanden, dus het is verstandig om deze zo snel mogelijk te wisselen. De wisselen van banden is een ideaal moment om jouw banden eens goed te laten checken. Tijdens deze check wordt er gekeken naar onder andere profieldiepte, slijtage, bandenspanning en beschadigingen van de banden. Dit kan je natuurlijk allemaal zelf doen, maar het is nog makkelijker om de banden te laten wisselen en controleren bij Munsterhuis. Wij hebben de expertise om de banden op de juiste manier te verwisselen en er zo voor te zorgen dat u geen problemen ondervindt. Maak daarom snel een afspraak bij een van onze garages.

Maak nu een afspraak

Waarom moet je overstappen op zomerbanden?

Grip op het wegdek

Ieder rubbersoort heeft een eigen temperatuur waarbij de band optimaal presteert op het wegdek, dit zorgt voor een betere grip op het wegdek.

Kortere remweg

Zomerbanden hebben op warme zomerdagen een kortere remweg dan winterbanden. Winterbanden hebben bij een snelheid van 100 km/h maar liefst een 16 meter langere remweg dan bij het gebruik van zomerbanden.

Minder brandstofgebruik en slijtage

Indien je op warme zomerdagen blijft doorrijden op winterbanden, zorgt dit voor aanzienlijk hoger brandstofgebruik en hogere slijtage aan je banden.

Betere wegligging

Zomerbanden verbetert de wegligging en stuurprecisie van de auto op warm wegdek.

Terug naar overzicht