De voordelen van een elektrische bedrijfswagen

Body

Inmiddels kan niemand er meer omheen: duurzaamheid. Overheden doen hard hun best om de ecologische impact op de aarde te minimaliseren. Ook op het gebied van mobiliteit worden de regels jaarlijks aangescherpt. Elektrische bedrijfswagens zijn de toekomst. Ontdek nu waarom!

 

1. Overal toegang

In steeds meer Nederlandse steden worden milieuzones ingevoerd. Voertuigen die op diesel rijden, zijn niet langer welkom in het centrum. Op sommige plekken hebben oude benzinewagens ook geen toegang meer. In 2025 wordt dit voor veel gemeenten de norm. Dit kan voor jou als ondernemer flink nadelig zijn. Hoe bereik je nu je klanten? Kies voor een elektrische bedrijfswagen.  

Wist je dat...

Onze bestseller, de Renault Trafic, in 2023 wordt uitgebracht in een volledig elektrische versie?  Blijf op de hoogte van alle updates door onderstaand formulier in te vullen. Profiteer van de bruikbaarheid en de veelzijdigheid die je van de Trafic gewend bent met daarbovenop de voordelen van een elektrische bedrijfswagen!

2. Profiteer van subsidies

Wanneer je voor een elektrische bedrijfswagen gaat, kom je in aanmerking voor verschillende subsidies. Een van deze subsidies is de SEBA, oftewel de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s. Wanneer je een bedrijfswagen aanschaft of financial leaset kun je maximaal €5.000,- ontvangen. Ook kun je aanspraak maken op de Milieu-investeringsafrek (MIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsafrek (KIA). Deze subsidies maken het voor jou als ondernemer een stuk betaalbaarder om voor een elektrische bedrijfswagen te kiezen. Let op: de beschreven subsidies zijn onder voorbehoud van wijzigingen van en door de overheid.

Renault Trafic - Munsterhuis

3. Betaalbaar rijden

Het is een stuk betaalbaarder om in een elektrische bedrijfswagen te rijden dan in een bedrijfswagen op diesel of benzine. Elektrische bedrijfswagens bevatten minder onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage of frequent onderhoud nodig hebben. Hierdoor zijn de onderhoudskosten laag. Wanneer je in het bezit bent van een gunstig energiecontract, zul je eveneens merken dat de laadkosten laag uitvallen. Ook belastingtechnisch is het voordelig om elektrisch te rijden. Elektrische bedrijfswagens zijn namelijk tot en met 2024 vrijgesteld van bpm en motorrijtuigenbelasting. De lagere kosten voor onderhoud, belastingen en laden compenseren de relatief hogere aanschafprijs van een elektrische bedrijfswagen. 

 

Renault Trafic Electric - Munsterhuis

4. Duurzaamheid

Elektrisch rijden is een duurzame keuze. Door te kiezen voor een elektrische bedrijfswagen draag je bij aan milieubehoud en zorg je dat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoten. Hierdoor kun je aantonen dat jouw bedrijf zich actief bezighoudt met duurzaamheid, wat weer een positieve impact heeft op het bedrijfsimago.

Mis niets van de nieuwe Renault Trafic E-Tech Electric!

Naam
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Benieuwd naar fabels over elektrisch rijden?

Lees drie verschillende fabels over elektrisch rijden in het volgende artikel.