De nieuwe Renault Espace: zelfde DNA, nieuwe generatie

Body

In 1983 introduceerde Renault de baanbrekende Renault Espace, die bekend stond als 'de eerste auto voor leven en wonen'. Sindsdien heeft dit model gedurende vijf generaties een iconische status bereikt en heeft het de positie van het merk in het C- en D-segment versterkt. Nu introduceert Renault de volledig nieuwe Espace, een SUV met een atletisch en elegant ontwerp, geschikt voor vijf of zeven personen.

Nieuwe Renault Espace

De nieuwe Renault Espace

De nieuwe Espace blijft trouw aan zijn DNA en biedt voldoende comfort voor lange afstanden met vijf of zeven zitplaatsen, waardoor het het ruimste model blijft in het Renault-aanbod. Verfijnde materialen en afwerkingen voegen extra klasse toe aan de topversies, die zijn uitgerust met een glazen panoramadak van meer dan een vierkante meter oppervlakte, een van de grootste in deze klasse.

Naast het ruime interieur en de verfijnde afwerking, is de nieuwe Espace ook voorzien van geavanceerde technologieën, zowel in de cabine als onder de motorkap. De E-Tech full hybrid-aandrijflijn is uiterst efficiënt en combineert 147 kW (200 pk) vermogen met een gecombineerd brandstofverbruik van slechts 4,6 l/100 km. Dit zorgt ervoor dat de Espace een afstand van maar liefst 1.100 km kan afleggen zonder tussentijds te hoeven stoppen en een batterij te hoeven opladen.

De nieuwe Renault Espace: vanuit elke hoek

Nieuwe Renault Espace

De nieuwe Renault Espace

De nieuwe Renault Espace: een bijzondere reiservaring! De nieuwste generatie combineert verschillende kenmerken om van het passagierscompartiment een echte reizigerslounge te maken. Kies bijvoorbeeld voor het optionele panoramadak en geniet van meer lichtinval dan ooit tevoren! Het glasoppervlak van meer dan een vierkante meter (1,33 meter lang en 84 cm breed) heeft geen dwarsbalk en biedt dus een prachtig uitzicht. Het hoogwaardige glas heeft aan de binnenzijde een coating met een laag emissievermogen, wat zorgt voor bescherming tegen Uv-straling, infraroodstralen en de warmte van het interieur. En dat zonder verduisteringsgordijn!

De Renault Espace staat ook bekend om de zeer comfortabele stoelen, wat nog verder is verbeterd in de nieuwe generatie. Schuif bijvoorbeeld de armsteun op de middenconsole en ontspan tijdens lange ritten. Kies voor het uitrustingsniveau iconic en geniet van zachte, ergonomische kussens bij de hoofdsteunen van de tweede zitrij, bekleed met dezelfde stof als de overige bekleding. Geniet van comfort en stijl tijdens al je reizen in de Renault Espace!

Renault Captur

De nieuwe Renault Espace

De nieuwe Espace biedt een luxueuze uitstraling en hoogwaardige afwerking, waarmee het voorgaande model wordt overtroffen. Het interieur straalt klasse uit en is voorzien van een uitgebreide uitrusting.

Zelfs in de basisversie, Techno, beschikt de Espace over talloze luxe voorzieningen, zoals een groot 24-inch openR-scherm, elektrische achterklep, inductielader voor smartphones, 19-inch wielen, Isofix-systemen op de buitenste zitplaatsen van de tweede zitrij en een veiligheidspakket inclusief dodehoekdetectie.

Voor een sportievere uitstraling is er de Esprit Alpine uitvoering, met hoofdsteunen voorzien van het Alpine logo en Alcantara bekleding met blauw stikwerk. De combinatie van Alcantara stoelbekleding en elegant kunstleder zorgt voor een fraai geheel.

In de Iconic uitvoering wordt het interieur naar een nog hoger niveau getild, met echt essenhouten dashboard, lichtgrijze, gecapitonneerde lederen bekleding in combinatie met een bruine afwerking. De stoelen zijn meervoudig elektrisch verstelbaar en verwarmbaar, evenals het stuurwiel. Bovendien beschikt de bestuurdersstoel over een massagefunctie voor de lenden.

Nieuwe Renault Espace

De nieuwe Renault Espace

De nieuwe Espace Esprit Alpine is een sportieve uitvoering, herkenbaar aan de geblokte grille en zwarte, diamantgeslepen 20-inch Daytona-wielen. Ook de logo’s zijn uitgevoerd in Ice Black, terwijl de ruitomlijsting, dakrails, voorbumper, horizontale strip en bumperblad respectievelijk zijn uitgevoerd in hoogglans zwart en zijdeglans grijs. De zijdeglans carrosseriekleur Gris Schiste Satin is exclusief verkrijgbaar voor de Esprit Alpine.

Het interieur van de Esprit Alpine is eveneens van hoge klasse, met instaplijsten voorzien van het Alpine logo en Alcantara bekleding met Alpine blauwe stiksels op de stoelen, het dashboard, de portierpanelen en de middenconsole. Het stuurwiel is bekleed met nappaleder en voorzien van blauw-wit-rode stiksels. Verder hebben de zwarte gordels blauwe randen en de pedalen een aluminium bovenzijde.

Niks missen van de nieuwe Renault Espace?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.