De duurzame revolutie van Renault

Body

Op het gebied van elektrisch rijden is Renault zowel een pionier als een marktleider. Dit succes startte met de Renault ZOE en is over de loop van de jaren steeds verder uitgegroeid. Inmiddels rijden er alleen in Europa al meer dan 390.000 auto’s van dit model rond en is één op de vier elektrische auto’s een Renault.

Elektrisch rijden

Vandaag de dag worden er steeds meer geëlektrificeerde modellen aan het Renault aanbod toegevoegd. Dit is niet zo gek in een land als Nederland waar maar liefst 80.000 laadpalen te vinden zijn. Naast de volledig elektrische auto’s zijn er hybride en Plug-in-Hybride modellen. Je kunt bij Renault terecht voor zowel personenauto’s, zoals de nieuwe Megane E-Tech electric, als bedrijfswagens, zoals de nieuwe Kangoo E-Tech electric. De geëlektrificeerde modellen garanderen comfortabele, voordelige en bovenal duurzame rijervaringen. 

Renaulution - Nouvelle Vague

Renaulution

Op het gebied van duurzaamheid heeft Renault ambitieuze doelen opgesteld voor de toekomst. Dit doet het automerk onder de noemer Renaulation. Een toepasselijke naam voor de revolutionaire strategie die wordt toegepast om de Europese auto-industrie te vernieuwen. Renault wilt meer connected auto’s en duurzame mobiliteitsoplossingen gaan aanbieden. Het automerk streeft om in 2030 de groenste in zijn soort te zijn. Negen op de tien verkochte modellen moet dan geëlektrificeerd zijn. 

Onderdeel van de Renaulation is de Nouvelle Vague. Hiermee streeft Renault om het merk te moderniseren, groener te maken, op technologisch gebied te verfijnen en te verduurzamen. Het automerk heeft voor zichzelf als doel gesteld om in 2030 de autofabrikant te zijn met het hoogste percentage gerecyclede materialen. Daarnaast worden er meer geëlektrificeerde modellen gelanceerd in hogere segmenten. De Arkana, Megane E-Tech electric en de Renault Austral zijn hier slechts het begin van. Voor 2040 heeft Renault een ambitieus streven namelijk om volledig CO2 neutraal te zijn. Het automerk is al hard op weg om dit doel te bereiken.