Distributieriem vervangen: wat en waarom?


U vraagt het zich vast wel eens af. Wat doet een distributieriem nou precies en waarom moet ik deze vervangen? De distributieriem bevindt zich in de motor en drijft via de krukas de nokkenas of nokkenassen aan die vervolgens weer de in- en uitlaatkleppen bedienen. Dit is belangrijk omdat deze kleppen precies op tijd moeten openen om ervoor te zorgen dat de motor goed functioneert.

Waarom de distributieriem laten vervangen?

Ernstige motorschade is vaak het gevolg bij het breken van de distributieriem. Om dit te voorkomen laat u de distributieriem op tijd vervangen. De distributieriem slijt niet alleen door het aantal kilometers dat gereden wordt maar ook door ouderdom.
Benieuwd wat de onderhoudsinterval van uw distributieriem is? Neem dan gerust contact met ons op.

Reparatie

Omdat dit een nauwkeurige klus is om uit te voeren heeft u een specialist nodig. Onze monteurs bij Munsterhuis gebruiken hiervoor speciaal gereedschap om de distributieriem af te stellen volgens fabrieksvoorschriften.

Weet u niet hoe het met de staat van de distributieriem van uw auto zit? Bij Munsterhuis hebben we de vaardigheden om u te adviseren en de distributieriem correct te monteren. Hiervoor hebben wij ook een All-in prijs.

De All-in prijs dekt:

  • De distributieriem

  • De spanrol(len)

  • De looprol(len)

Direct een afspraak maken?